Marieke van Dongen
Marieke van Dongen

Massage

Aanbod / activiteiten:

Mij  naam is Marieke van Dongen.

Ik ben geschoold Shiatsu masseur/therapeut en Coach.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hands on Tao Shiatsu instituut in Wageningen,bij het ‘Institut Francais de Shiatsu’ in Parijs en bij verschillende coachingsopleidingen.

 

Shiatsu is een techniek die gebaseerd is op de Chinese geneeskunde en werkt met acupressuur. Gericht op de meridianen en specifieke acupressuur punten in ons lichaam.

Er zijn verschillende ’scholen’, filosofien en technieken in de wereld van Shiatsu maar belangrijk voor mij is vooral dat deze manier van werken de sleutel is naar het gewaar worden van je eigen lichaam. Het is een mooie manier om te kunnen herbronnnen met jezelf; verbinden, bewust worden van je lichaam, misschien emoties te ervaren. Te kunnen loslaten wat niet meer nodig is en ontvangen wat je prettig vindt. Zodat je eigen energie huishouding weer in balans komt.

 

Het is enorm belangrijk in deze drukke en naar buiten gerichte wereld weer contact te (kunnen) maken met jezelf, je eigen bron, je eigen lichaam, je eigen ziel. Daar waar alles aanwezig is wat je nodig hebt.

 

Ik heb mij met name heb verdiept in stress – en spanningsklachten, stress release en emotionele klachten (oa bij pijn en rouw/verlies). Naast acupressuur technieken is het gebruiken van onze ademhaling een krachtig hulpmiddel om klachten te kunnen verzachten of verminderen. Soms werk ik vanuit een klacht maar heel vaak komt iemand gewoon bij me en gaat het vooral om het weer opnieuw ervaren van ontspanning.

 

Praktijkadres

IJsselkade 8
Zutphen (Gelderland)

Marieke van Dongen

Hart van Zutphen

IJsselkade 8
Zutphen

info AT hartvanzutphen DOT nl