Nieuws(brief)

Schrijf je onder de tekst in voor onze nieuwsbrief!
 

Hart van Zutphen | Nieuwsbrief oktober 2019

De eerste inloopmiddag heeft plaatsgevonden en voortaan staan iedere eerste woensdag van de maand van 16:00-18:00 uur onze deuren open. Iedere keer zijn minimaal twee deelnemers van Hart van Zutphen aanwezig, om over hun praktijk inlichtingen te geven en je eventueel iets van hun werk te laten ervaren. Op 6 november zijn Johannes Treuren en Nima Shakyba aanwezig.


De cirkel van Isis met Lauri Fransen - zondag 11 november

In de Cirkel van Isis zijn betekent je laten omhullen door de Baarmoeder van de Goddelijke Moeder, hoe Zij ook genoemd wordt: Isis, Ashera, Artemis, Demeter, Brigit, Freya of Maria. Zij is Degene met de Tienduizend Namen, overal op aarde in één of andere vorm bekend. Haar Wezen is Liefde en Eenheid. Daar in Haar heilige ruimte, de Cirkel, kunnen wij delen met elkaar. Isis is een Deur, een Poort. Eén van de vele ingangen naar het Goddelijk Vrouwelijke, de kern van de Schepping.

In mijn tweede boek: ‘Het Huis van Isis, een liefdesgeschiedenis’ schrijf ik daarover. Ik vertel van mijn ontdekkingsreis met Haar, een reis die twintig jaar geleden begon en nog steeds verder gaat. Van verwarring, onbegrip en verzet naar voortschrijdend inzicht en overgave.

Mijn vertellen daarover is altijd ingebed in de Cirkel van Isis. Dat wil zeggen: we zitten in een cirkel-opstelling en er wordt begonnen met een geleide meditatie waarin we ons verbinden met het energieveld van Isis. Daarbinnen komt dan op organische wijze het boek ter sprake. Zo kun jij, als je aanwezig bent, dezelfde energie door je heen voelen komen die in het boek zit. Want het boek ’Het Huis van Isis’ is een co-creatie, een samenwerking, soms zelfs een samensmelting van Isis en mijzelf. Daardoor is dit boek geworden tot een manifestatie van de Godin op aarde. Wij ontvangen Haar in deze Heilige Cirkel. In ons hart, in ieders hart. Want mijn hart vloeit over om dát met jullie te delen wat ik zelf ervaren heb tijdens het schrijven en wat ik nog steeds ervaar in mijn dagelijks leven.

Na de lunchpauze gaan wij verder met een meditatieve oefening en kunnen er vragen worden gesteld. Deze workshop is een interactieve ervaring.

Meer informatie vind je op mijn website: www.indecirkelvanisis.nl


Burn out mummy workshop

Zondagmiddag 10 november geven Johannes Treuren en Marline Schreuder een leerzame workshop voor moeders. Krijg zicht op je prioriteiten, bepaal je grenzen en versterk je intuïtie. Vind jij het een kunst om als moeder alle ballen in de lucht te houden? Voel je je soms uitgeteld en verlang je naar meer energie en ontspanning in je moederrol? Kom dan naar de Burn out mummy workshop.


In de praktijk van Nelleke Dillema: Wil jij wat strenger voor me zijn?

‘In het begin ging het goed, maar nu doe ik weer gewoon als anders. Ik denk dat jij wat strenger voor mij moet zijn, Nelleke’.
Bij de jonge man die voor me zit, is de moed in de schoenen gezakt. Dat is te zien aan zijn onderuitgezakte houding, zijn vertwijfelde blik en te horen aan zijn zucht.

Ik zwijg en hij vertelt verder: ‘mijn vriendin en ik begonnen fanatiek de koolhydraten uit ons menu te halen. We bakten in de ochtend eieren en namen salades mee naar ons werk. Maar al snel bleek dat niet vol te houden. We werken allebei fulltime en verzinnen in de winkel vaak wat we gaan eten. En weet je Nelleke, brood is zo makkelijk en wat neem ik nu als we pasta willen eten?’ Alle vragen en zorgen die hij heeft, komen er in één lange volzin uit.Ik blijf zwijgen, want hij haalt adem voor de volgende: ‘mijn vriendin zegt: je hebt er niet genoeg last van, daarom doe je er te weinig aan’.

Heeft ze daar gelijk in? wil ik weten. Hij knikt bevestigend. Oef, denk ik ondertussen, hoe vlieg ik dit nu aan? Als de motivatie uit beeld is kun je als diëtist gaan duwen en trekken, mopperen of overtuigen, maar dat is erg uitputtend en helpt vaak niks. Beter is het de lessen motivational interviewing uit de kast te halen.

Ik ga met hem samen terug naar zijn wensen: hij wil afvallen, hij wil er goed uitzien, goed passende kleding hebben en tevreden zijn over zichzelf. Hoe urgent zijn deze wensen, wil ik vervolgens weten. ‘Tja, blijkbaar niet zo hoog, bemerkt hij, anders had ik toch nu wel resultaat gezien?’

Deze opmerking is voor mij opmaat om over doelen te beginnen. Mijn ervaring is dat mannen doelgericht te werk gaan fijn vinden. Deze jongeman wil getallen hebben en resultaten in kaart krijgen en deadlines halen. Ik leg uit dat hij op twee manieren te werk kan gaan, met een caloriebeperkte- of een koolhydraatbeperkte voeding. Als ik uitleg dat hij met het laatste sneller zijn doel kan bereiken, gaat hij rechtop zitten en zijn ogen twinkelen.

De praktische toepassingen kan ik overslaan. ‘Ja, zegt hij, dat heb je de vorige keer allemaal vertelt en ik moet je bekennen dat ik de recepten nog niet heb ingekeken. Ik snap nu beter wat je eigenlijk bedoelt. Als jij advies geeft, dan moet ik er wel wat mee doen’. Ik leg hem uit dat hij mijns inziens prima heeft gedaan wat ik zei, maar daarbij zichzelf vergeten is. Hij heeft het zich nog niet eigen gemaakt, nog niet bepaald hoe hij zichzelf gaat voeden en wat te doen als er stress of honger in het spel is. Dat ik de strenge diëtist kan gaan spelen of met de stok achter de deur kan gaan slaan, maar dat hij het zelf moet doen.

De rest van het gesprek nemen we alle mogelijke struikelpunten op weg naar zijn doel door en gaat hij gemotiveerd de deur weer
uit.

Nelleke Dillema - info AT natuurdietist DOT net - www.natuurdietist.net – 06 48399930


In de praktijk van Elice ter Beek: ''Kanker overwonnen...maar mezelf EN mijn partner kwijt''

Elice ter Beek helpt mensen om steeds beter te leren voelen wat er in hen leeft en steeds meer zichzelf te worden. In dit artikel vertelt ze over een client die dapper haar kanker had overwonnen maar zichzelf en haar partner kwijtraakte.

Eind oktober 2018 blijkt Babs kanker te hebben. Ineens komt haar leven tot stilstand. Maar Babs slaat zich er dapper doorheen en daar is ze best trots op. Gelukkig wordt ze al na een half jaar tijd genezen verklaard. Tijdens een vakantie in 2019 gaat het mis. Ze botst enorm met haar partner waarna hij de relatie verbreekt. Babs voelt zich diep ongelukkig; “ik was gewoon depressief. Mijn kanker was overwonnen, maar ik was mijzelf en mijn partner kwijt. Bij Elice werd ik mij ervan bewust dat ik me "er doorheen had geslagen’” en mijzelf eigenlijk was kwijtgeraakt. Bij Elice begon ik te begrijpen waar mijn (overlevings)patronen vandaan kwamen. Vroeger heb ik geleerd om NIET te voelen. Eigen winkel, druk, druk, vader altijd boos en moeder eigenlijk altijd ongelukkig.”

“Na een paar EFT sessies zat ik veel lekkerder in mijn vel en na 6 sessies ging het weer echt goed met me. Na een donkere periode kan ik weer genieten van mijn leven EN mijn partner en ik hebben elkaar zelfs teruggevonden! Ik weet dat ik ervoor moet waken om niet terug te schieten in mijn oude patroon van doorgaan in plaats van voelen. Elke ochtend oefen ik met de tools die ik van Elice kreeg en EFT helpt me daarbij.”

Wil jij ook leren om steeds beter te voelen wat er in jou leeft en hoe jij weer steeds meer jezelf kunt worden? Bel of mail voor een kennismakingsgesprek.

Elice ter Beekinfo AT watbenjemooi DOT nuwww.watbenjemooi.nu – 06 23836480


Stilte meditatie met Liesbeth Haijtink, een jaar terugblik

Alweer een jaar geleden begon ik de stilte meditaties aan de IJsselkade 8. Tijd voor een evaluatie.

Vanochtend tijdens de meditatie realiseerde ik me nog maar weer eens hoe gemakkelijk je een healing krijgt tijdens een groepsmeditatie. Ik heb het vele malen meegemaakt en toen ik het vanochtend weer voelde dacht ik er goed aan te doen om te delen wat mediteren in een groep met je kan doen.

Het liefst willen we elke dag minstens een half uur mediteren of tijd voor ons zelf hebben. Dat houden sommigen van ons wellicht vol maar meestal niet en dat hoeft ook niet. Dat ik dit nu al meer dan een jaar wekelijks doe is voor mij haalbaar gebleken.

Verder is mediteren voor mij het fijnst in stilte en niet met een geleide meditatie. Hiermee houd ik alles open en laat gebeuren wat er moet gebeuren. Ik stel in mijzelf mijn vragen en luister naar wat er opkomt en wat de reacties zijn in het lichaam. Het afgelopen jaar heb ik mijn leven nog nooit zo helder voor me zien passeren als ooit tevoren.

Ik weet niet of je wat aan deze informatie hebt maar ik wil maar benadrukken dat ik heel dankbaar ben dat ik mezelf dit geef en dat ik dit voor iedereen aanbied, geheel gratis en dus elke dinsdag ochtend van 9 tot 10 uur, Hart van Zutphen IJsselkade 8. Wees altijd welkom.

Liesbeth Haijtink - www.praktijkholistica.nl – 06 39690042


Spreuk van de maand


Alle informatie over het aanbod van Hart van Zutphen vind je op www.hartvanzutphen.nl. Wil je op de hoogte blijven of ervaringen delen, volg ons dan ook op Facebook en Linkedin

Warme groet en wie weet tot ziens,

Hart van Zutphen


 

Nieuwsbrief
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Hart van Zutphen

IJsselkade 8
Zutphen

info AT hartvanzutphen DOT nl