Nieuws(brief)

Schrijf je onder de tekst in voor onze nieuwsbrief!
 

Hart van Zutphen | Nieuwsbrief september 2019


Hopelijk heb je een fijne zomer gehad en begin je uitgerust aan het nieuwe seizoen. De meesten van ons zijn weer aan de slag. Ons streven voor komend jaar is om toegankelijker te zijn en vaker onze deuren open te zetten voor een ontmoeting. Daarom gaan we iedere eerste woensdag van de maand van 16:00 tot 18:00 uur inloopmiddagen houden en we
starten op woensdag 2 oktober. Er zijn iedere keer minimaal twee deelnemers van Hart van Zutphen aanwezig, om over hun praktijk inlichtingen te geven en je eventueel iets van hun werk te laten ervaren.

2 oktober zijn dat Lucie Schoenmakers en Nico Vlaar

Klik hier voor meer informatie over de deelnemers en de inloopmiddag. Je bent van harte welkom, de deur staat open en er staat een kopje thee/koffie voor je klaar.


Lezing: Dirk v/d Glind - ''Leef wat je bent en doe wat je wilt''


Op vrijdag 11 oktober van 20:00-22:00 uur zal er een lezing zijn door Dirk van de Glind met als onderwerp: “Leef wat je bent en doe wat je wilt”.
Voor uitgebreide informatie: klik hier of zie de flyer hieronder.


Gratis meditatie-ochtenden met Liesbeth Haijtink

Elke dinsdagochtend om 9:00 uur een uur lang in stilte samen mediteren op de IJsselkade 8. Er wordt geen geleide meditatie gegeven en ervaring met mediteren is niet vereist.

Klik hier voor meer informatie.


Tarotleggingen door Ruth Polak

Tweemaandelijks op woensdagochtend om 10:30 uur of 11:30 uur tarot kaartlegging door Ruth Polak. Wil jij meer inzicht in situaties in je leven? Meld je van tevoren aan op ruth AT lachen-joh DOT nl. De bijdrage is vrijwillig.

Klik hier voor meer informatie.


Uit de praktijk van Nima Shakyba: een cliënt die een aantal cranio sacraal behandelingen heeft gehad, vertelt:

Mijn eerste keer bij Nima, wat kan en mag ik verwachten, heel spannend voor mij. Ik kon mijn verhaal goed met Nima delen en dat gaf mij al veel rust en vertrouwen. De eerste keer was ik mij bewust dat ik er veel met mijn hoofd bij was. En er gebeurde veel in mijn lichaam, en dat terwijl de aanraking zo subtiel en zacht was bij mijn hoofd. De volgende beleving was voor mij al veel vertrouwder, zeker omdat alles aan emotie er ook echt mag zijn. Ik kon meer en dieper gaan ervaren, een reis door mijn lichaam en verleden. Zo ging ik bij iedere beleving weer een stukje dieper, en voelde mijn lichaam steeds meer ontspannen. Ik zag ook beelden van een ver verleden, was alle blokkade aan het “resetten”. Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit aan mijzelf heb gegeven, en jou Nima dank je wel voor jou invoelen wat er nodig is, Namaste.

50% korting cranio sacraal behandeling in september & oktober Vanwege de
interne verhuizing van mijn praktijkruimte in Hart van Zutphen, bied ik elke week 2 mensen een introductie sessie aan met 50% korting. Het doel hiervan is om mensen kennis te laten maken met mijn werkwijze en mijn nieuwe ruimte.


Deze introductie duurt 2 uur. Ik begeleid je om met je aandacht naar binnen te gaan en te leren luisteren naar wat jouw lichaam je te vertellen heeft. Met behulp van verschillende massage technieken en een zachte handlegging worden lichamelijke en emotionele klachten behandeld. Mijn werkwijze is in tegenstelling tot cognitieve therapie niet zo zeer analytisch, maar lichaamsgericht en ervaringsgericht.

Deze aanbieding is geldig in september en oktober 2019. De kosten zijn € 45,00 Opgeven bij Nima: tel. 06 36163333 of info AT cranio DOT in. Voor meer informatie: www.cranio.in.


Uit de praktijk van Marline Schreuder: Praten met baby’s

Een baby kan niet zeggen wat er aan de hand is en toch praat ik geregeld met een baby via de Luisterkindmethode. Waarom een kind bijvoorbeeld niet goed slaapt kan veel redenen hebben. Bij een afstemming ga ik op afstand met het kind op zielsniveau in gesprek en dat gesprek schrijf ik op. Dit geeft inzichten, handvatten en regelmatig wordt tijdens een afstemming een issue uitgewerkt en opgelost, zoals je hieronder leest. Zie ook: www.liefmooikindje.nl.

De Luisterkindafstemming voor ons dochtertje maakte erg veel indruk op mij, en op mijn vriend. We waren er stil en geëmotioneerd van. Het voelt zo goed, als de absolute waarheid. Het kwam recht in ons hart binnen. Aan de ene kant was het niet nieuw voor mij, maar aan de andere kant ook weer heel erg…omdat het zo direct en absoluut overkomt. Moeilijk te omschrijven. Ik wil je in ieder geval ontzettend bedanken voor de afstemming! Eindelijk slaapt ons dochtertje weer en wij ook!
Marline Schreuder info AT praktijkdewittesteen DOT nlwww.praktijkdewittesteen.nl – Tel: 0575-493790.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terug naar Jezelf avond door Marline Schreuder Je wil stilstaan bij jezelf.

Je wil bewust leven, jouw missie leven. Verbonden met jezelf en je intuïtie. Je verlangt naar vrij zijn van die belemmerende stemmetjes in je hoofd en van oud zeer. Je wil voluit leven en stralen!

De Terug naar Jezelf avond is een plek om bij Jezelf te komen en een stap te zetten naar meer vrijheid. Iedere avond is uniek en je kan je eigen thema / wens inbrengen. Ik stem me af op wat er in jou en in de groep leeft. We gaan voorbij verhalen, de diepte in, naar de kern.

Ik werk onder andere met visualisatie, the Journey, opstellingen, schrijven. Maar vooral ben ik open en liefdevol aanwezig zodat dat plaats kan vinden wat wil plaatsvinden, voorbij onze mind, voorbij methodes. Alle antwoorden liggen in onszelf. En die innerlijke wijsheid geven we de ruimte waardoor verrassende inzichten opborrelen, je oude ballast loslaat en heling plaatsvindt. Je ervaart Jezelf.

Je bijdrage per avond is €30,00. Als je kiest voor een reeks van 6 avonden krijg je korting en betaal je €160. Kennismaken en sfeer proeven? Kom de eerste keer meedoen voor €15 en ervaar wat het jou oplevert. Je bent van harte welkom.

Data: woensdagavonden van 19:15 - 21:30 uur 18 september, 16 oktober, 13 november, 11 december 2019, 8 januari en 12 februari 2020.

Locatie: IJsselkade 8, 7201 HB Zutphen Opgeven via info AT praktijkdewittesteen DOT nl info AT praktijkdewittesteen DOT nl of Tel: 0575-493790.

 


Introductie in zenmeditatiecursussen.

Op dinsdag 10 en donderdag 12 september beginnen de introductiecursussen zenmeditatie bij Zen.nl Zutphen in het Hart van Zutphen; IJsselkade 8.

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. De introductiecursus van vijf maanden geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van zenmeditatie goed eigen te maken. Aan de hand van het boek 'Leer denken wat je wil denken' van zenmeester Rients Ritskes leer je mediteren en het vergroten van aandacht en bewustzijn. We leggen de relatie met het dagelijks leven en staan stil bij de praktische toepassing van Zen. Daarna kun je verder in een zogenaamde gevorderden groep.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website:
www.zen.nl/zutphen/introductiecursus.htm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naast de zenmeditatie cursussen is er ook Zen Yoga en Yin Yoga.

Zen Yoga is een yogavorm die nog in ontwikkeling is, de opzet is om zowel met aandacht te bewegen als te verstillen in de houdingen.

Zen yoga is een combinatie van yin, de mini zonnegroet en ademhalingsoefeningen. Je kunt ervaren waar het bij ‘yang’ gaat om spiergebruik en bij ‘yin’ om het bindweefsel aan te spreken.

Yin Yoga is een meditatieve vorm van yoga. Bindweefsel heeft meer tijd nodig om te versoepelen, waardoor we langer, zo ontspannen mogelijk, in de houding verblijven. Al met al gaat yoga om: in balans zijn, een flexibele geest in combinatie met een flexibel lichaam, je thuis voelen in je lijf. We eindigen elke les met een zenmeditatie van ± 10 minuten.

Je bent van harte welkom om zen yoga of yin yoga een keer uit te proberen. Vervolgens kost een losse les € 10,- en een maand lidmaatschap € 40,-. Bij lidmaatschap ben je verzekerd van een plek op jouw lesdag. Op maandag 18:00-19:10 uur zen yoga, nog 1 plek vrij!

Op donderdag 9:00-10:10 uur yin yoga. Maximaal 6 personen per les en bij voorkeur je eigen mat meenemen.

Aanmelden kan via mail of bellen. Facebook onder de naam Zenyoga.

Tara - zutphen AT zen DOT nl">zutphen AT zen DOT nl - www.zen.nl/zutphen - 06 10738123.


Spreuk van de maand


Alle informatie over het aanbod van Hart van Zutphen vind je op www.hartvanzutphen.nl. Wil je op de hoogte blijven of ervaringen delen, volg ons dan ook op Facebook en Linkedin:

Warme groet en wie weet tot ziens,

Hart van Zutphen


 

Nieuwsbrief
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Hart van Zutphen

IJsselkade 8
Zutphen

info AT hartvanzutphen DOT nl