Hieronder leest u artikelen uit Nieuws(brieven)
van April&mei 2021


Lizelot en Ruaa  zijn  de nieuwe leden van vereiniging Hart van Zutphen .

We willen graag ze voorstellen

 

Lizeot de Stigter
the Art of Moving into Unity

 

 

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres, heeft een internationale carrière gehad als Tangodanseres en docent, en heeft zich verder gespecialiseerd in bezieling en belichaming.

Al op 14 jarige leeftijd herkende ze zich in de Soefi’s, en dit werd haar spirituele pad.

Ze heeft aan de hand van haar spirituele inzicht en ervaring, ook in tradities zoals Kashmir Shaivisme, Advaita-Vedanta, en Tibetaans Tantra haar eigen vorm van overdracht ontwikkeld, middels een groot spectrum aan bewegingsmeditaties, waaronder Tandava.

 

Lizelot geeft, naast haar groepslessen en workshops, ook individuele sessies o.a. voor innerlijk leiderschap, spirituele bewustwording, aarding (ook voor bijvoorbeeld hoog sensitieve kinderen), en zelf-realisatie.

Het is  mogelijk om een transformatief jaartraject bij haar te volgen.

Voor meer inforamtie en contact  :

www.lizelot.com

Tel: 0648524541

 

 

Ruaa al Sheikhle

Shaya Praktijk

 

 

” Life is all about balance,  the balance has to be within you”

 

Mijn naam is Ruaa al Sheikhle.

Ik ben een ervaren Holistisch & Energetisch therapeut in Zutphen en geloof in een holistische en energetische benadering van genezing.

De Holistische aanpak bij Shaya Praktijk betekent dat ik je behandel op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en energetisch niveau, door in te werken op de fijn stoffige energieën en energiebanen, zoals meridianen, aura’s en chakra’s. In de praktijk zie ik namelijk dat de oorzaak van klachten vaak niet direct aanwijsbaar is. Door naar je te kijken op alle niveaus kan ik verstoringen en disbalans ontdekken die de diepere oorzaak van jouw klacht of vraagstuk vormen. Ik kijk dus verder dan de symptomen en behandel de diepere oorzaak van je klacht of vraag. Zo komen we tot jouw essentie

Voor meer inforamtie en contact 

www.shayapraktijk.com

Tel : 06-86214402

 


Levenskracht

Jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht

 

Door drs Nienke Stoop

 

 

 

De eerste duizend dagen van je leven waren een periode zonder taal. Het was een tijd waarin indrukken en ervaringen werden opgeslagen in je cellen met behulp van gevoelens en beelden, klanken en toon. In de periode voordat je voor het eerst het woordje ‘ik’ zei, leefde je in symbiose met je ouders, of de mensen die verantwoordelijk waren voor jouw opvoeding. Hoewel je waarschijnlijk geen bewuste herinneringen aan deze tijd hebt, bepalen de ervaringen uit deze tijd voor een belangrijk deel jouw lange termijn gezondheid, vitaliteit, geestkracht en zelfvertrouwen.

 

Momenten van welzijn en gedragenheid zijn momenten waarop ons zelfvertrouwen en talent groeit. 

Momenten van trauma en ‘overleving’ zijn de momenten waarop onze talenten ontdekt kunnen worden. 

Die nuance maakt een belangrijk verschil. Want als je door een ervaring iets in jezelf ontdekt en hier de erkenning voor krijgt hebben we het over transformatie. Als er alleen maar pijn, teleurstelling, een herhaling van eerdere kwellingen en onbegrip is, leidt de ervaring juist tot een verdere afname van potentieel. Een inkrimpen van de levenskracht en jouw levenslicht, kortom trauma.
Als je weet hoe je je eigen ervaringen kunt leren lezen, en daaruit kunt oogsten. Het kaf van het koren kunt scheiden. Betekenis kunt vinden in het lijden dat je geleden hebt. Dan shift er iets. 

De vraag is echter: Hou je genoeg van jezelf, je lichaam en de aarde, om werkelijk te kunnen shiften? 

Het grootste cadeau dat je jezelf en je (toekomstige) kinderen kunt geven is het helen van de imprints uit jouw eerste 1000 dagen en het vrijmaken van je werkelijke potentieel. Zo leef je toekomstige generaties voor dat het mogelijk is om je leven te leiden, in plaats van je lijden te leven.

 

Dit boek is een gids door de eerste 1000 dagen van een mensenleven met als doel het delven van het talent, de gezondheid en levenskracht die je geboorterecht zijn. 

Heb je er álles voor over om niet alleen persoonlijk gezond, gelukkig, vruchtbaar en succesvol te zijn, maar ook de wereld verder te helpen naar een nieuw bewustzijn op dit vlak?

Dan nodig ik je uit om met open blik de komende pagina’s tegemoet te treden en mee te reizen in een nieuw paradigma van gezondheid en welzijn, met optimale vruchtbaarheid, op álle niveaus tot gevolg.
Het is tijd om jouw persoonlijke levenscode, jouw Blueprint voor Bliss te ontsluiten.

 

Nienke Stoop

 

 

 

drs. Nienke Stoop (1975) is Holistisch Arts en gespecialiseerd in de optimalisatie van gezondheid en vruchtbaarheid vanaf pre-conceptie, met speciale aandacht voor de eerste 1000 dagen van het leven. Zij is Co-founder van Stichting de Geboortenis en sinds 2008 werkzaam in haar praktijk voor Integrale Gezondheid in Zutphen.

In haar werk combineert zij eeuwenoude inzichten uit Oosterse geneeswijzen met de nieuwste technologische ontwikkelingen uit de Quantum Physica en Westerse Geneeskunde. Zij slaat een brug tussen lichaam en geest, wetenschap en spiritualiteit, complementaire en reguliere geneeswijzen, filosofie en geneeskunde. In menselijke taal maakt zij complexe fysiologie

tastbaar. Als arts, acupuncturist, coach en counselor begeleidt zij stellen met een langdurige kinderwens en onbegrepen onvruchtbaarheid bij het herstellen van hun vruchtbaarheid en de vervulling van hun diepste verlangen.

 

“Ik geloof erin dat als meer vrouwen én mannen kiezen voor een leven vanuit gezondheid, liefde en vrijheid, de wereld in korte tijd ingrijpend zal veranderen.

Waar ouders bekrachtigd worden in hun gezondheid, eigen wijsheid en talent, groeien kinderen op in vrede. Die kinderen zijn de toekomst van de aarde. Want een gezonde en duurzame samenleving begint bij de gezondheid van haar kinderen. Met de keuzes die we maken voor de eerste 1000 dagen van ieder nieuw mensenleven hebben we impact op de

gezondheid van toekomstige generaties.”

 


Wil je rust in je lijf  en helderheid in je hoofd in deze roerige tijden?

 (Lente aanbieding april&mei  2021)

 

 

De laatste tijd merk ik dat veel mensen door de coronacrisis meer zijn gaan piekeren en last hebben van spanningen. Dit kan heel goed worden verholpen met lichaamsgerichte therapie waarbij fysieke, emotionele en mentale klachten worden behandeld .

 

Juist nu is het creëren van innerlijke rust en ontspanning hard nodig en voel ik

me extra geroepen om met mijn kennis en genezende handen anderen te helpen in hun proces.  Daarom geef ik de inwoners van Zutphen een speciale voorjaarskorting om sterk, vitaal en stressvrij de lente in te gaan:

1e sessie 30% korting; u betaalt € 60
of 10% korting op een compleet traject van 5 sessies voor € 400

 

Bel me voor een gratis intake en een kennismaking sessie .

 

Nima Shakyba 

 

 

Mijn naam is Nima Shakyba.

Ik ben een ervaren Biodynamisch psycholoog en Cranio Sacraal therapeut.

 

Voordat ik in 2003 ik in aanraking kwam met lichaamsgerichte therapie werkte ik als Elektrotechnisch ingenieur. In mijn werk miste ik menselijke warmte en emotionele verdieping waardoor ik op zoek ben gegaan naar nieuwe wegen.

Ik ben mijzelf vervolgens gaan verdiepen en trainen in mindfulness, Zen-meditatie, RET (Rationeel Emotieve Therapie), intuïtieve ontwikkeling, geweldloze communicatie en hypnotherapie. Via de opleidingen Biodynamische massage en lichaamsgerichte therapie kwam uiteindelijk Cranio Sacraal therapie op mijn pad.

 

Drie jaar geleden ben ik vanuit Amsterdam naar Zutphen verhuisd.

Mijn praktijkruimte is op de IJsselkade 8. Ik wandel vaak vanuit mijn praktijk langs de magische IJssel. Dat is voor mij een tijdloos moment van meditatie en bezinning.

De IJssel staat metafoor voor constante vernieuwing.

Aan de ander kant zie ik de torens van Zutphen als metafoor voor oude wijsheid.

Dat herinnert me dan aan de twee pilaren in mijn werk en leven.

Door deze prachtige stad en de bijzondere mensen om me heen voel ik me gesteund, gezegend en dankbaar.

 


expositie met kunstwerken van Trude Bergsma

Vanaf  1 maart is er werk te bezichtigen van Trude Bergsma op de begane grond  .

Trude Bergsma, coloristisch kunstenaar, laat zich leiden door innerlijke bewegingen van haar zielenleven.  Ze schildert intuïtief. Steeds weer is ze verrast door wat er wordt prijsgegeven. Steeds weer ervaart ze daarbij de grootsheid van dat wat door levens heen herinnerd is.

Meestal zijn het series, symbolen, maar ook verhalen uit verre tijden. Op haar website zijn beeldverhalen te vinden uit o.a.de Egyptische tijd. In het ‘Hart van Zutphen’ heeft ze nu een overzicht gehangen van de beelden die de afgelopen drie jaar zijn ontstaan. Het thema ‘kosmische vrijheid ‘ is in een aantal schilderingen terug te vinden. Haar werk is naast abstract ook licht figuratief met een symbolisch expressionistische tendens.

Trude is in haar kunstenaarschap gestart met de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst in Zeist. Het hakken in steen heeft ze achter zich gelaten om verder te gaan in het tweedimensionale vlak. Kunstenaars als Steiner, Joseph Buys, Rothko e.a. zijn haar inspiratiebronnen. Sinds ze in Zutphen woont heeft ze zich verdiept in de impulsen van Kandinsky en andere kunstenaars van de Blauwe Riter. Bij Helene Jansen-van Bavel volgde ze de inspirerende lessen. Ook in de natuur vindt ze de inspiratie tot doordringen in de essentie, haar inspiratie in het scheppende.

www.Trude-Art.nl

 

 

 

 


Vertrek fysiotherapeute Angèle Pieterse , we laten haar aan het woord:

 

 

Na 39 jaar fysiotherapeute geweest te zijn stop ik op 1 juli dit jaar met mijn werk .

39 jaar ...wat een lange tijd..maar met veel vreugde ben ik altijd aan het werk gegaan . De laatste 10-12 jaar was dat in Zutphen , eerst op de Marspoortstraat vervolgens in de Waterstraat en de laatste 4 jaar in dit mooie pand.

Al vanaf het begin heb ik de protocollaire manier van werken naast mij neergelegd . Ik wilde echt contact en heb mij in die bijna 40 jaar mogen scholen in de aanraking .

De aanraking als instrument en niet de vele apparaten die collega's gebruiken . En wat is het lichaam dan een prachtig waar instrument en hoe mooi als dat “gelezen”kan worden via de aanraking .

Dan blijkt onder een hulpvraag weer een  vraag te liggen en daaronder weer een verlangen etc. Hoe ver laat een lichaam zich kennen en openen . Die vragen stelde ik mij bij een behandeling en ik  ben dankbaar voor het vertrouwen dat de mensen mij gaven . Ik heb het altijd mooi gevonden om te zien hoe mensen zichzelf beter leren kennen door meer bewust te zijn van de signalen van hun lichaam. Door middel van massage en oefeningen heb ik daar graag aan bijgedragen.

 

Er kan dan  opeens woede vrijkomen  uit een schouder of een inzicht komen dat heupklachten  met innerlijke balans te maken hebben . Talloze voorbeelden kan ik geven , waarbij het  belangrijk is te weten dat in het  lichaam alles wordt bewaard tot het zijn rechtmatig geïntegreerde plek ingenomen heeft . Anders blijft het als  geblokkeerde energie aanwezig en wacht het moment af waarop , mogelijk in een veiligere  situatie , het opnieuw aangekeken  en bevrijd wil worden  .

 

En dan opeens eind vorig jaar werd het mij duidelijk dat mijn aandacht op een andere manier gericht wil worden .

Ik ben gaan voelen en toelaten hoe het zou zijn gewoon helemaal te stoppen .

En ja ...dat voelt nu juist  op dit moment ,ik kijk uit naar de verandering.

 

 

Dus lieve mensen , heel veel dank voor het werk wat ik met heb mogen doen .

Gelukkig zijn er in het pand veel ander geschoolde therapeuten die jullie vragen kunnen beantwoorden .

Ik ben blij dat mijn ruimte vanaf 1 juli door Anna van der Vlies , acupuncturiste  gehuurd gaat worden .

Mijn medehuurders Vincent Nijhuis , osteopaat , en Sandra Bos , masseuse, kunnen daardoor  in deze ruimte blijven werken .

 

Wens jullie allen veel liefde en gezondheid ,

Hartegroet , Angèle


 

Sarah Mur is  nieuwe lid van vereiniging Hart van Zutphen .

We willen graag ze voorstellen

 

Sarah Mur

Lomilomi Praktijk

 

 

 

 

Sarah is in twee werelden thuis. Zij behaalde haar MA studie Klassieke Indologie aan de Universiteit van Heidelberg in Duitsland. Tijdens haar studie werkte zij mee in diverse onderzoeksprojecten en gaf les aan eerstejaars studenten. Zo leerde zij de wereld van het intellect kennen, het kritische en analytische denken, van discipline en presteren. Echter, haar vragen en talenten brachten haar ook bij een andere wereld. Een wereld waarin de dingen veel minder grijpbaar lijken, een wereld van intuïtie en zulke dingen die nuchtere Nederlanders al snel voor zweverig verklaren. En dit is haar kracht. Haar ervaring in het geven van behandelingen in één van de meest gerenommeerde wellnesshotels van Oostenrijk liet zien hoe zij ook mensen die heel erg in het denken zitten een andere ervaring kon bieden om alles even los te laten en door te kunnen ademen. Lomilomi is deel van de Hawaïaanse geneeskunst. Een behandeling geeft nieuwe energie en levenslust. Het is een behandeling waar de ontspannen levensvreugde van de Hawaïanen in te voelen is en die kracht geeft de uitdagingen van het leven weer aan te gaan!

 

 

 

 

Voor meer informatie kijk op

www. sarahmurlomilomi.nl


 

Marieke van Dongen is nieuwe lid van vereiniging Hart van Zutphen .

We willen graag ze voorstellen

 

Marieke van Dongen

Shiatsu masseur/therapeut en Coach

 

 

Ik ben Marieke van Dongen ,geschoold Shiatsu masseur/therapeut en Coach.

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij Hands on Tao Shiatsu instituut in Wageningen,bij het ‘Institut Francais de Shiatsu’ in Parijs en bij verschillende coachingsopleidingen.

 

Shiatsu is een techniek die gebaseerd is op de Chinese geneeskunde en werkt met acupressuur. Gericht op de meridianen en specifieke acupressuur punten in ons lichaam.

Er zijn verschillende ’scholen’, filosofien en technieken in de wereld van Shiatsu maar belangrijk voor mij is vooral dat deze manier van werken de sleutel is naar het gewaar worden van je eigen lichaam. Het is een mooie manier om te kunnen herbronnnen met jezelf; verbinden, bewust worden van je lichaam, misschien emoties te ervaren. Te kunnen loslaten wat niet meer nodig is en ontvangen wat je prettig vindt. Zodat je eigen energie huishouding weer in balans komt.

 

Het is enorm belangrijk in deze drukke en naar buiten gerichte wereld weer contact te (kunnen) maken met jezelf, je eigen bron, je eigen lichaam, je eigen ziel. Daar waar alles aanwezig is wat je nodig hebt.

 

Ik heb mij met name heb verdiept in stress – en spanningsklachten, stress release en emotionele klachten (oa bij pijn en rouw/verlies). Naast acupressuur technieken is het gebruiken van onze ademhaling een krachtig hulpmiddel om klachten te kunnen verzachten of verminderen. Soms werk ik vanuit een klacht maar heel vaak komt iemand gewoon bij me en gaat het vooral om het weer opnieuw ervaren van ontspanning.

 

 

Marieke van Dongen

Tel: 0654942000

info AT mariekevandongen DOT nl

www.mariekevandongen.nl


 

Roeien met de kwaliteiten van het kind.

 


 

Hij staat beneden bij de ingang aan de IJsselkade 8.
Amper 9 jaar, afwachtend en enigszins verlegen heeft hij zelf op de bel gedrukt.
Als de deur opengaat mag hij helemaal naar zolder komen; drie trappen omhoog.

 

We kennen elkaar al een beetje want het eerste gesprek was laatst bij hem thuis.
Het was een vreemde ontmoeting. Hij wou echt niet naar iemand toe voor hulp.
Hij had al meer dan genoeg last van zijn boosheid.
 

De moeder van Max heeft twee weken geleden gebeld voor meer informatie.
Ze lopen vast met hem en weten niet meer hoe ze het aan moeten pakken.
Het gaat niet goed op school en hun zoon zondert zich ook steeds vaker af.
Hij slaapt moeilijk in, wil de laatste tijd steeds minder ondernemen en is vaak erg boos.
Ze maken zich zorgen.

Na de telefonische intake hebben we een kennismaking gepland bij hen thuis.
Op het moment dat ik de hal in stap, smijt hij woedend de keukendeur dicht
“Okee” denk ik bij mezelf, “dat is duidelijk”.
Terwijl ik mijn jas ophang vraag ik me af hoe ik dit ga aanpakken.
Eerst maar eens met de ouders kennismaken.

 

Vader gaat naar de keuken en ik hoor hem tegen zijn zoon zeggen dat hij op zijn minst even gedag mag komen zeggen.

Als we even later aan de koffie zitten, komt hij schoorvoetend in de deuropening staan. 

“Hoi” zeg ik. “Ik heet Ingrid. Volgens mij ben jij Max”.
Hij knikt en kijkt me niet aan.
“Goed om je even te zien. Volgens mij heb je hier helemaal geen zin hè?”
Max knikt opnieuw.
“Nou, ik geef je groot gelijk. Ik zou het ook niet willen.
Zomaar een vreemd mens bij je op bezoek en die wil natuurlijk van alles weten..”
Max is stomverbaasd, kijkt mij ineens recht aan en checkt of ik een geintje maak.
Hij ziet dat ik het meen en komt bij ons aan tafel zitten.

Ik merk dat Max mij observeert als ik zijn ouders vragen stel over hun werk en het gezin. 
Vervolgens waag ik het er maar op: “Jouw ouders denken dat ik voor jou kom hè?
Weet je wat, zullen we hen eens goed aan het werk zetten? 
Zijn ogen lichten op en er verschijnt een brede grijns.
“Já!” klinkt het haast triomfantelijk.
Ik leg het grote vel papier voor de ouders neer. “Hier gaan ze alles opschrijven waar jij goed in bent”.
“Alles?”, vraagt Max, :”ook rotzooi maken?” “Juíst rotzooi maken!” zeg ik met een knipoog.

Er verschijnt een voorzichtige glimlach op zijn gezicht.
Zo, het bondje tussen Max en mij is gesmeed. We kunnen beginnen.

 

ISKA biedt maatwerk.
Als ouders bellen, zijn de meeste kinderen zelf al overtuigd dat er hulp nodig is.
Ze hebben ergens last van en daar willen ze van af.
De manier waarop we aan de slag gaan kan heel verschillend zijn.
Kinderen en jongeren (6 t/m 18 jaar) begeleiden vraagt om maatwerk, flexibiliteit, kennis, creativiteit en een goede intuïtie. Bij iedere sessie is het steeds weer afwachten wat er gaat gebeuren.
Juist dat onverwachte maakt dit werk zo boeiend.

 

En Max?
Hij klom iedere keer weer drie trappen naar boven; meestal met goede zin, soms met veel tegenzin. Hij verwerkte zijn woede aan de hand van krassen op papier en het nodige scheurwerk om vervolgens bij zijn angst te komen. Hij heeft ontdekt dat hij zijn kwaliteiten kan gebruiken om met zijn moeilijkheden om te gaan. Na acht sessies waarin hij soms ook heel boos werd en niets meer zei, rende hij blij met al zijn kunstwerken de trap af.

 

Max is veranderd in een blij kind en heeft zijn zelfvertrouwen terug gevonden.
Hij kan nu op tijd zijn grenzen aangeven en snapt waarom hij op school zo moe wordt.
Het gebrek aan uitdaging speelde hem parten en daar kwam ook zijn boosheid vandaan.
Als bijvangst heeft hij ontdekt dat om hulp vragen juist een teken van kracht is.
Topkind!

www.iskacoaching.nl
ingrid AT iskacoaching DOT nl

Ingrid Kuipers 06-1828 7234


 

Nieuwe Buteyko cursussen en een lezing  in mei

BUTEYKO LEZING WOENSDAG 12 MEI  20.00 U

toegang is gratis en aanmelden kan via johannes AT buteykocentrumzutphen DOT nl

Met de Buteyko ademmethode versterkt u uw gezondheid waardoor klachten als astma, hoge

bloeddruk, slaapapneu, hyperventilatie en nog vele andere klachten verminderen of zelfs

geheel kunnen verdwijnen.

Klinkt als te mooi om waar te zijn? Dan nog een uitspraak die u misschien zal verbazen:

Lieneke van de Griendt, huisarts te Schiedam, en schrijfster van het boek ‘studeerden wij

medicijnen of geneeskunde?’, noemt iets vergelijkbaars ten aanzien van diabetes II. Zij

schreef in het jaar voordat haar boek uitkwam vrijwel geen medicijnen voor aan nieuw

ontdekte diabeten, omdat deze patiënten met haar voedingsadvies binnen een paar maanden

hun bloedsuikerspiegel wisten te normaliseren!

Met een juiste ademhaling, verstandige voeding en voldoende lichaamsbeweging kunnen

namelijk vele aandoeningen, en met name chronische aandoeningen een halt worden

toegeroepen en worden behandeld. Lieneke van deGriendt spreekt in haar boek de

verwachting uit dat we aan de vooravond staan van een enorme omwenteling in de

geneeskunde, omdat de reguliere medicinale behandeling geen antwoord heeft op ‘de

tsunami aan chronische ziekten die op ons afkomt’, en daardoor de aandacht voor

behandelmethoden die wèl genezing brengen zal toenemen.

AAN DE SLAG MET JE GEZONDHEID!

Nieuwe Buteyko cursussen in mei

in 5 cursus bijeenkomsten leert u de principes van deze methode, die de basis vormen van een

gezonde leefstijl, waardoor uw klachten kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. De

cursussen starten op dinsdagmiddag 25 mei en woensdagavond 26 mei. Vanwege de corona

maatregelen is het aantal deelnemers per cursus beperkt.

Individuele begeleiding

U kunt ook kiezen voor een individueel traject, dat op elk moment kan ingaan.

Online cursus

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de cursus digitaal te volgen. Ook met deze online

cursus kunt u op elk gewenst moment beginnen.

Voor meer informatie en voor  cursusdata kijk op de website.

www.buteykocentrumzutphen.nl


 

 

Boek presentatie “ Levenskracht “ op 20 mei in Hart van Zutphen

Levenskracht - jouw eerste 1000 dagen in een nieuw licht

 

 

 

Jouw eerste duizend levensdagen bevatten de sleutels tot het ontsluiten van jouw unieke levenskracht. Hoe mooi of moeizaam ze ook zijn geweest.
In het verhaal van jouw eerste dagen ligt het potentieel voor vitaliteit, vruchtbaarheid en levensgeluk dat jij in dit leven tot je beschikking hebt. Jouw Blueprint voor Bliss.

 

Nienke Stoop is Holistisch Arts en gespecialiseerd in de optimalisatie van gezondheid vanaf pre-conceptie en in de eerste 1000 dagen van het leven

 

 

Tijd:                 Donderdag 20 mei 2021 van 16:00 tot 18:00u

Plaats :           IJsselkade 8  Zutphen


Programma :

16:00               Ontvangst aan de voordeur van Hart van Zutphen waar je instructies  

                          ontvangt voor de interactieve wandeling:
                        Er was eens een Eicel aan de IJssel
16:45               Terugkeer in de tuin aan de achterzijde van IJsselkade 8
                        Korte toespraak, koffie, thee, sap en versnapering

                        Signeersessie aan de achterzijde van IJsselkade 8

17:30               afronding

 

Aanmelden ovv boekpresentatie 20 mei: admin AT lotuscoach DOT nladmin@lotuscoach.nl

Bestel alvast jouw boek en ontvang dit 20 mei: lotuscoach.nl/levenskracht

 

 


Zen zomer- & introductiecursus   

‘Leren leven… met jezelf, de ander en de wereld’

 

 

 

 Zen zomer- & introductiecursus   

‘Leren leven… met jezelf, de ander en de wereld’

Team Zen.nl Zutphen heet jou hartelijk welkom op locatie.

Zen om op praktische en compassievolle wijze te leren op je gemak te zijn met het leven, ook bij tegenslagen; rust te ervaren bij onrust en helder inzicht te ontwikkelen. Onder deskundige leiding leren we door dagelijkse te mediteren onder andere in balans te zijn, zowel fysiek als mentaal, keuzes te maken waardoor vitaliteit en creativiteit gerealiseerd kunnen worden en hebben we aandacht voor ego, emoties en symbolen enz. Hiermee word jij aangemoedigd om je thuis te voelen in - en bewust te zijn van - lijf en leven. Zo word je steeds meer bevriend met jezelf, de ander en de omstandigheden.

De zen zomercursus is een mooi zaadje. Deze cursus vindt vier keer plaats in de maand juli op donderdagavond om 20 uur. Het is een eerste kennismaking met de zenwijze van mediteren.

We behandelen onder andere de thema’s meditatiehouding, mediteren in je dagelijks leven, concentratie – aandacht en afleiding.

De introductiecursussen van vijf maanden starten september. We ‘leren denken wat we willen denken’ en het boekje: ‘meer zen minder bubbels’ van Rients Ritskes krijg je bij de start van de cursus cadeau. Om jouw pad te vervolgen is zen te zien als levenskunst. Fijn om je te ontmoeten!

Er zit nog meer in ons aanbod:

Gratis proeflessen.

Zencoaching: 1 op 1 om dieper in te gaan op gezonde zelfzorg, vruchtbare relaties en helder communiceren.

Gevorderdengroepen, als je de introductie hebt gehad en/of ervaring hebt met mediteren en rituelen.

Zenyoga voor meditatie in zacht bewegen en verstillen.

 

Voor meer inforamtie en contact

www.zen.nl/zutphen

zutphen AT zen DOT nl

 

  


             

 Alle informatie over het aanbod van Hart van Zutphen vind je op www.hartvanzutphen.nl. Wil je op de hoogte blijven of ervaringen delen, volg ons dan ook op Facebook en Linkedin

Warme groet en wie weet tot ziens,

Hart van Zutphen


 

Hart van Zutphen

IJsselkade 8
Zutphen

info AT hartvanzutphen DOT nl