Er is momenteel een expositie met schilderijen van Annemarie Hakvoort te bezichtingen.


Over Annemarie Hakvoort

Annemarie Hakvoort is kunstenaar en kunstzinnig coach. Haar schilderijen in acryl en olieverf worden gekenmerkt door intense kleuren en het lichtspel. Elk schilderij verwezelijkt een eigen sfeer. De oorspronkelijk uit Rotterdam afkomstige kunstenaar heeft haar hart aan de Achterhoek verpand. 

Ze zegt hierover: "Het landschap achter de Ijssel ademt een eeuwenoud gevoel van "zijn". Door in alle rust te verstillen kan ik zelf ook in deze staat komen. Deze zijnskwaliteit breng ik al schilderend over het doek. Mijn landschappen zijn daarmee een weerspiegeling van zowel het uiterlijke plaatje als mijn innerlijke landschap. De abstracten zijn vaak een verbeelding van mijn eigen proces." 

Annemarie heeft haar aterlier in Zutphen, aan de Burg. Dijckmeesterweg 5. Naast het maken van schilderijen, geeft ze kunstzinnige coachings. Hierin is kunst een ingang om bij mensen inzicht te krijgen en in beweging te brengen. Het gaat hierbij om loopbaanvragen, zingevingsvragen en acceptatie bij ziekte of verlies. Vaak gaat het er vooral om het hoofd los te kunnen laten en weer verbonden te raken met het hart. Annemarie heeft in 2000 de opleiding Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden afgerond en heeft o.a. bij loopbaanbegeleidingsbureau's gewerkt. 

Meer informatie over de schilderijen en de kunstenaar is te vinden op: www.annemariehakvoort.nl
 


Hieronder een sfeerimpressie van haar schilderijen.

         

 

 

 


Hart van Zutphen

IJsselkade 8
Zutphen

info AT hartvanzutphen DOT nl